The price of hedging credit risk - Rogač, Jure; Mlinarič, Franjo (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Obvladovanje kreditnega tveganja je v času gospodarske krize, ko dve tretjini d mačih podjetij zamuja s plačili (številna pa končajo v stečaju), pomembna kon- kurenčna prednost. Raziskavo smo osredotočili na celoten življenjski ciklus dolžniško-upniškega razmerja. Naš namen je bil identificirati najučinkovitejše oblike zavarovanja s pravnega in finančnega zornega kota, zato smo posebno pozornost namenili analizi zakonodajne podlage, spoštovanja poslovno-finančnih načel ter tveganjem oblikovanja bonitetnih informacij.