Deploying Innovation Capability and Its Relevant Sources as a Key to Success: Insights from Slovenian IT firms - Breznik, Lidija (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
V prispevku obravnavamo inovacijsko zmožnost kot današnji ključni vir v branjenju konkurenčne prednosti. Ker je razvijanje inovacijske zmožnosti za podjetja odločil- nega pomena, je priporočljivo vedeti, kateri so viri, ki omogočajo njeno razvijanje. Na podlagi izvedenih globinskih intervjujev na primeru šestih reprezentativnih pod- jetij s področja informatike ugotavljamo, da so najpomembnejši notranji viri človeš- ki in organizacijski. Kot najpomembnejši zunanji viri so bili prepoznani kupci, par- tnerji in konkurenti. Izsledki raziskave kažejo, da so uspešnejša tista podjetja, ki znajo ciljno povezati inovacijsko in menedžersko zmožnost ter zmožnost ravnanja s človeškimi viri. Prispevek prinaša spoznanja in pomembne napotke tako za teore- tike kot praktike.