Philosophical Influences on the Austrian School of Economics - Marguč, Karmen (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Ideje avstrijske subjektivistične šole ekonomije je mogoče razumeti s prepoznava- njem filozofskih vplivov, ki so prispevali k oblikovanju vodilnih misli takratnih ekonomistov. Zaradi omejenosti literature s tega področja bo predstavljen pregled filozofskih vplivov na avstrijsko šolo ekonomije in opravljena analitična raziskava morebitnih medsebojnih vplivov. Rezultati raziskave so pokazali, da so na avstrijsko šolo vplivali številni filozofi, kot so Aristotel, Brentano, Weber, in kritična usmerjenost do logičnih pozitivistov. V osnovnih temeljih ostaja šola zvesta Mengerjevim princi- pom, zaradi česar je zanimiva za nadaljnjo, bolj analitično študijo.