Nonprofit Organizations from the Perspective of Organizational Development and Their Influence on Professionalization - Dobrai, Katalin; Farkas, Ferenc (Naše gospodarstvo/Our economy, 2016)
Cilj tega članka je predstaviti fenomen, ki se imenuje profesionalizacija in ki ga je mogoče opaziti v organizacijah neprofitnega sektorja. Empirična analiza je bila izvedena v madžarskih neprofitnih organizacijah, podatki pa so bili pridobljeni v okviru deželne raziskave. Z analizo raziskovalnih izsledkov omogoča članek globlji vpogled v znanje o profesionalizacijskih trendih v neprofitnem sektorju. V članku dokazujemo, da organizacijski razvoj pozitivno vpliva na izboljšanje ravni profesionalizacije v neprofitnih organizacijah in pri njihovih članih.