What You Post is What You Get: The Mediator Role of Reached Individuals in the Causal Relationship among Posted Content Types and Follower Counts on Facebook - Poecze, Flora (Naše gospodarstvo/Our economy, 2019)
Ta članek obravnava vzročne povezave med objavljenimi vrstami vsebin, številom doseženih posameznikov in podatkov o številu sledilcev na strani Facebook blagovne znamke z raziskovanjem komunikacijskih oblik madžarske platforme za prenašanje videovsebin v živo Twitch.tv. Analizi distribucijskih značilnosti s Kolmogorov-Smirnovimi testi sledijo Kruskal- Wallisovi H-testi za določitev znatnih razlik v vrstah vsebin z vidika njihovega celotnega dosega, reakcije, komentarja in števila delitev, medtem ko so za preveritev medsebojnih zvez med pridobljenimi Facebook metrikami izvedeni Kendallovi tau-b testi. Nadalje je izvedena mediacijska analiza, pri čemer je upoštevana predhodna vloga glede na tip objave, medtem ko se število sledilcev uporabi kot posledična spremenljivka, celoten doseg pa v modelu prevzame mediacijsko vlogo. Na osnovi rezultatov analize je mogoče zaključiti, da analizirane Facebook metrike izkazujejo medsebojno statistično značilne, močne in pozitivne korelacije; poleg tega ima tip objave močan, značilen in neposredni vpliv na dosežene posameznike, in čeprav ti ne izkazujejo značilnega, neposrednega vpliva na število sledilcev, nanjo izkazujejo značilen, celoten učinek. Članek s tem prispeva k obstoječi online znamki osebnosti in raziskovanju igranja video iger, s čimer ponuja tudi vrednost k raziskovalnemu področju online marketinga in komuniciranja.