The Effects of Consumers’ Buying Behavior on the E-commerce in Highly Developed Emerging Market and Developed Market: The Case of Singapore and Austria - Moerth-Teo, Jia Yun; Bobek, Vito; Horvat, Tatjana (Naše gospodarstvo/Our economy, 2021)
E-trgovina postaja v sodobnem svetu vse bolj pomembna in predvsem aktualna, zlasti v trenutni pandemiji. Zaradi povečane uporabe interneta je rast e-trgovine eskalirala. Ta raziskava se osredotoča na e-trgovinski okolji singapurskega in avstrijskega trga. Vsebuje oris, ki se dotika teoretičnih delov in izvedbe empirične študije, v kateri smo proučili, analizirali in primerjali rezultate anketiranja 206 udeležencev. Za to raziskavo sta bili izbrani statistični metodi analiza t-testa in korelacijska analiza. Empirična študija je služila kot kvantitativna razprava o trgih e-trgovine obeh držav. Analiza izpolnjenih vprašalnikov je omogočila boljše in jasno razumevanje nakupnega vedenja in njegovega možnega vpliva na trge e-trgovine v Singapurju in Avstriji. Glede na rezultate primerjav je raziskava izpostavila tudi nekaj zanimivih ugotovitev in razlik v nakupnem vedenju singapurskih in avstrijskih kupcev.