The Role of Accounting in a Society: Only a techn(olog)ical solution for the problem of economic measurement or also a tool of social ideology? - Robert Horvat; Bojana Korošec (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
V prispevku soočamo tradicionalni nevtralistični pogled na vlogo računovodstva v družbi kot na dejavnost neodvisnega in nepristranskega merjenja in prikazovanja realnih ekonomskih pojavov s pogledom nanj kot na družbenopolitično prakso in ideologijo. Pokažemo tudi, kako takšna razširitev pogleda vpliva na razumevanje njegove vloge in njegovih odzivov v luči zadnje globalne finančne krize.