Conceptual Framework for the Definition and Regulation of Virtual Currencies: International and Russian practices - Olga S. Belomyttseva (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
V prispevku analiziramo možne definicije virtualnih valut v zakonodaji in ekonomiji. Proučujemo vidike Evropske centralne banke, urada Financial Crimes Enforcement Network in organizacije Financial Action Task Force o virtualnih valutah. Analizirali smo tudi osnutek zakonodaje o prepovedi denarnih surogatov v Ruski federaciji. Avtorica prispevka predlaga dva sprejemljiva pristopa za definiranje virtualnih valut v pravu in ekonomiji. Podajamo tudi pregled argumentov predstavnikov avstrijske šole o obstoju zasebnega denarja. Avtorica prispevka predlaga uvedbo nekaterih sprememb v zakonodaji Ruske federacije, da bi virtualnim valutam podelili legalni status.