Understanding Management Concepts through Development of their Tool Box: The case of total quality management - Marek Ćwiklicki (Naše gospodarstvo/Our economy, 2016)
V članku je naveden drugačen pristop k opredelitvi koncepta menedžmenta. Predlagana metodologija temelji na razpoznavi orodij, ki podpirajo navedeni koncept. Avtor je domneval, da daje poznavanje razvoja orodij jasnejše vpoglede v okoliščine stalnega razvoja – po naravi bolj splošnega – koncepta. Razvrščanje orodij spominja na filogenetsko drevo in temelji na ideji o diagramu podobnosti. Za zagotovitev dokaza za takšno utemeljevanje je bil izbran koncept menedžmenta celovite kakovosti. Ta predpostavka je lahko uporabna za boljše razumevanje začetkov in razvoja menedžmentske misli. Pojasnjuje odnose med metodami, ki tvorijo ogrodja menedžmenta kakovosti.