Determinants of Entrepreneurial Intentions in ICT Industry: Gender and country of origin perspective - Mirjana Pejić Bach; Marjana Merkač Skok; Dalia Suša (Naše gospodarstvo/Our economy, 2016)
Čeprav se mnogi raziskovalci strinjajo, da so okoljske in osebne karakteristike pomembne pri posameznikovi odločitvi, da postane podjetnik, še ni razjasnjeno, ali je vpliv teh karakteristik enako značilen. Številni avtorji opozarjajo na nerešena vprašanja, ki zadevajo povezavo med inovativnostjo, spolom in podjetniškimi namerami. Namen tega članka je raziskati vpliv spola in države izvora na povezanost podjetniških namer in inovativnega kognitivnega sloga. Raziskava je bila izvedena na vzorcu študentov IKT iz Hrvaške in Slovenije. Rezultati so pokazali vpliv spola, države, odnosa do podjetništva in inovativnega kognitivnega sloga na podjetniške namere.