Cultural Foundations of Female Entrepreneurship in Mexico: Challenges and Opportunities - Martha Cantú Cavada; Vito Bobek; Hazbo Skoko; Anita Maček (Naše gospodarstvo/Our economy, 2018)
V članku so analizirani mogoči izzivi in priložnosti, s katerimi se srečujejo mehiške podjetnice pri ustanavljanju novih podjetij. Avtorji so na podlagi poglobljenih intervjujev s podjetnicami in strokovnjaki za podjetništvo opozorili na priložnosti v obliki vladne in nevladne institucionalne podpore, vse večje vloge družbene ozaveščenosti o podjetništvu in krepitve vloge žensk. Vendar pa še vedno obstajajo nekateri izzivi, ki so povezani s pomanjkanjem verodostojnosti, strahom pred ranljivostjo do kritike in socialnim pritiskom, ki je povezan z enakostjo spolov.Avtorji so dokazali, da mehiška kultura v nekaterih elementih na ženske bolj vpliva kot v drugih. Institucionalni kolektivizem ima kot kulturna razsežnost večji pozitivni učinek na ženske, enakopravnost med spoloma ima nevtralni do pozitivni učinek, medtem ko ima razdalja moči nevtralen vpliv na ženske.