Proceeds of Criminal Offense according to Article 240 of the Criminal Code - Jovanovič, Dušan; Bratina, Miha (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
Avtorja v prispevku analizirata elemente kaznivega dejanja v gospodarstvu iz 240. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), predvsem s korporacijskega vidika. Pri tem se tematika nanaša na (ne)pridobitev premoženjske koristi kot temeljne predpostavke pri storitvi gospodarskih kaznivih dejanj. Hkrati so v prispevku navedena in uteme- ljena izpostavljena pravna vprašanja z obsežno sodno prakso tujih sodišč. Predstavljeni so tudi nekateri primeri legalnega ravnanja znotraj korporacijskega prava, kjer so se v zadnjem času pojavile tendence za storitev kaznivih dejanj pri članih or- ganov vodenja in nadzora v gospodarskih družbah.