System Thinking in Managing Technological Innovation Systems in Manufacturing Companies - O. Oyebisi Timothy; S. Momodu Abiodun; O. Olabode Segun (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
Članek obravnava modele za upravljanje tehnološkega informacijskega sistema (TIS) v kontekstu proizvodnje. Preučuje šest obstoječih modelov za upravljanje tehnoloških informacijskih sistemov, t.j. tehnološko vzpodbujene inovacije, tržno vzpodbujene inovacije, proces združevanja za inovacijo, funkcijska vključitev v proces inovacije (FIIP), sistemska vključitev in mrežni proces, model sistemskega inoviranja. Članek identificira glavne pomanjkljivosti modela za upravljanje tehnološkega informacijskega sistema v kontekstu proizvodnje. Kot ustrezno alternativo reševanja teh pomanjkljivosti predlaga pristop sistemskega razmišljanja. Za razlago predla- ganega modela je uporabljen osnovni princip sistemske dinamike, na katerem temelji sistemsko razmišljanje. Vendar pa razumevanje in uporaba tega modela temelji na dostopnosti znanja in spretnosti za uporabo programske opreme za modeliranje in simulacije, kot so med drugim Ithink, Vensim in Powersim.