Attitudes toward Online Dating among Students Studying in Austria - Jeknić Jelena; Milfelner, Borut (Naše gospodarstvo/Our economy, 2014)
Namen pričujočega prispevka je proučiti stališča študentov, ki študirajo v Avstriji, do spletnega zmenkovanja. Posebej nas zanima tudi uporaba portalov za spletno zmenkovanje študentov, ki študirajo v Avstriji, in razlike v stališčih med spoloma ter med uporabniki in neuporabniki. Rezultati empirične raziskave kažejo, da študen- ti, ki študirajo v Avstriji, nimajo pozitivnih stališč do spletnega zmenkovanja. Potr- jene so tudi določene razlike v stališčih do spletnega zmenkovanja med spoloma ter glede na uporabniški status. Na podlagi rezultatov je narejeno profiliranje cilj- ne populacije glede na njihova stališča do spletnega zmenkovanja, kar je lahko v pomoč ponudnikom strani za spletno zmenkovanje ter oglaševalcem.