Relationships among Store Image and Store Loyalty in Slovenia - Grah, Miran; Tominc Polona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
Podoba prodajalne je postala eden najpomembnejših dejavnikov preživetja in nadaljnjega razvoja trgovin. V prispevku predstavljamo model povezav večdimenzionalnih spremenljivk podoba prodajalne, pozitivna čustva, zadovoljstvo s prodajalno, zaupanje v prodajalne in zavezanost prodajalni. Model je bil preverjen na vzorcu 209 odjemalcev v treh različnih prodajalnah v pomurski regiji v Sloveniji. Pomemben rezultat naše raziskave je, da obstajajo številne medsebojne povezave med podobo prodajalne, pozitivnimi čustvi, zadovoljstvom s prodajalno, zaupanjem v prodajalne in zavezanostjo prodajalni, poleg tega pa tudi, da obstajajo pomembne razlike v zaznavanju podobe prodajalne med spoloma. Rezultati so pomembni za poslovno prakso v supermarketih v Sloveniji in za nadaljnje raziskave na tem področju.