Does Grade Level Matter for the Assessment of Business Process Management Maturity? - Gabryelczyk, Renata (Naše gospodarstvo/Our economy, 2016)
Namen tega prispevka je narediti in testirati praktično aplikacijo za presojanje zrelosti menedžmenta poslovnih procesov na dveh različnih ravneh (na menedžerski in strokovni ravni) v organizaciji. Konceptualni okvir za to raziskavo vključuje izdelavo indikatorja zrelosti poslovnih procesov za šest procesnih področij, tj. strateško, dokumentacijsko, optimizacijsko, implementacijsko, izvedbeno in nadzorno. Za primerjalno analizo zrelosti menedžmenta poslovnih procesov smo uporabili indikator zrelosti poslovnih procesov, in sicer v okviru posamezne organizacije in sektorja.