Factors of a Successfully Implemented Compulsory Settlement - Zorin Bukovšek Marjeta; Bratina Borut; Tominc Polona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
V Sloveniji se veliko podjetij poskuša izogniti stečaju z uvedbo postopka prisilne poravnave, vendar le peščica od njih prisilno poravnavo uspešno zaključi v smislu dokončnega poplačila upnikov s skladu s sprejetim načrtom finančnega prestrukturiranja. V članku smo opredelili tiste dejavnike, ki vplivajo na potrditev prisilne poravnave, in tudi tiste, ki vplivajo na dokončno poplačilo upnikov in s tem trajno odpravo vzrokov insolventnosti. Dejavnike smo razdelili na notranje in zunanje, njihov vpliv na uspešno dokončano prisilno poravnavo pa preverili s kvantitativnimi in kvalitativnimi metodami raziskovanja.