The Influence of One’s Own Database on the Accuracy of Forecasting Future Movements of Investment Portfolio Value - Trančar Vesna (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
V prispevku predstavljamo rezultate testiranja hipoteze, da uporaba lastne informacijske baze, na osnovi katere upravljavci naložbenih portfeljev oblikujejo kazalnike posameznih analiz delnic, vpliva na natančnost napovedovanja prihodnjega gibanja vrednosti naložbenega portfelja. Pri oblikovanju optimalnega naložbenega portfelja je treba upoštevati oceno primernosti in zadostnosti informacijske baze, ki se uporablja v procesu odločanja upravljavcev naložbenih portfeljev, katere delnice vključiti v določen naložbeni portfelj in katere ne. Razumevanje problema izbora in uporabe različnih informacijskih baz se navezuje tudi na vprašanje določitve pomena številnih pomembnih elementov upravljavcev portfeljev v trenutku oblikovanja optimalnega naložbenega portfelja.