Individual’s Resistance Regarding BPM Initiative: Case Study of the Insurance Company - Pejić Bach Mirjana; Bosilj Vukšić Vesna; Suša Vugec Dalia (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Čeprav je posameznikov odpor zelo pogosto obravnavan kot ovira za uspeh menedžmenta poslovnega procesa, je literatura o tej temi redka. S ciljem razjasnitve tega področja smo izvedli raziskavo v hrvaški zavarovalnici. Z uporabo teorije utemeljenega dejanja smo testirali vpliv posameznikovega odpora glede pobude menedžmenta poslovnega procesa. Na osnovi podatkov, zbranih z anketiranjem zaposlenih v zavarovalnici, smo razvili model strukturne enačbe. Rezultati kažejo, da so subjektivne norme pozitivno povezane z odporom posameznika glede pobude menedžmenta poslovnega procesa, medtem ko začetno pozitivno prepričanje glede te pobude znižuje verjetnost odpora do spremembe.