Changes in Tax Legislation and Social Responsibility of Taxpayers and Legislative Institutions - Štager Vesna (Naše gospodarstvo/Our economy, 2018)
Članek obravnava stroške davčne skladnosti, ki davčnim zavezancem nastajajo zaradi davčne kompleksnosti in nenehnih sprememb davčnih predpisov. Finančna uprava Republike Slovenije je družbeno odgovorna za davčno agresivnost, saj je odgovorna za davčni položaj posameznikov, podjetij in celotnega gospodarstva. Cilj raziskave je vzpodbuditi družbeno odgovorno ravnanje zakonodajnih ustanov pri sprejemanju davčnih predpisov, kar lahko pomembno vpliva na družbeno odgovornost davčnih zavezancev in poveča davčno skladnost.