Cycles of the Housing Market in Hungary from the Economic Crisis until Today - Harnos László (Naše gospodarstvo/Our economy, 2018)
Ključni cilj tega članka je prepoznati osnovne razloge za ciklični značaj madžarskega stanovanjskega trga, še posebej poslovnih ciklov, gradbenih projektov in pričakovanj tržnih udeležencev. Raziskava temelji na analizi statističnih podatkov in indeksov stanovanjskega trga. Izsledki raziskave kažejo, da je cikličnost stanovanjskega trga možno pojasniti pretežno s poslovnimi cikli, vendar državne subvencije in hipoteke prav tako vplivajo na variacije. Torej lahko naraščajoče posojanje in visok znesek subvencij ustvarjata cenovni balon. Ponudba rabljenih stanovanj izkazuje večjo prilagodljivost kot ponudba novih stanovanj. Kakorkoli, pričakovanja tržnih udeležencev nimajo jasnega učinka na stanovanjski trg.