Duško Vrban, Metodologija prava i pravna tehnika, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Pravni fakultet Osijek, Osijek 2013, 120 str., ISBN 978-953-6072-88-0 - Tomaž Keresteš (LeXonomica, 2021)
Prof. dr. Duško Vrban, sicer tudi avtor knjig Država i pravo (2003) in Sociologija prava (2006), je knjigo Metodologija prava in pravna tehnika pripravil kot priročnik za potrebe doktorskega študija na Pravni fakulteti v Osijeku. Knjiga je namenjena bralcem, ki so se že spoznali s temeljnimi pravnimi disciplinami ter osnovnimi problemi teorije in filozofije prava. Avtor izhaja iz predpostavke, da ni mogoče strogo ločevati metodološki vprašanj in tehnike prave, kakor tudi ni primerno ločevati pravno teorijo od pravne prakse, saj so vsa ta vprašanja tesno povezana ...