Pristojnost v zvezi z odločanjem o dopustnosti koncentracije : komisija EU ali nacionalni konkurenčni organ - Uroš Hrastovec (LeXonomica, 2021)
Vrhovno sodišče RS je s sodbo opr. št. G 23/2011 odločilo, da je Odločba 306-29/2011-60, s katero se je Urad za varstvo konkurence (danes Javna agencija za varstvo konkurence; JAVK) izrekel za pristojnega pri presoji sporne koncentracije med podjetjema in na podlagi drugega stavka petega odstavka 45. člena Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (v nad.:ZPOmK-1)2 začasno prepovedal razpolaganje s spornimi delnicami, nezakonita. Kot je sodišče navedlo v obrazložitvi sodbe ...