Osnovna načela parničnog, vanparničnog i izvršnog postupka u vlasničkim i stambenim predmetima: Razprave / Discussions - Stanković , Gordana (LeXonomica, 2011)
Načela su opšta i osnovna pravna pravila kroz koja se izražavaju određeni pravno-politički i pravno-tehnički ciljevi koji treba da se ostvare u građanskom sudskom postupku i koja služe kao putokaz prilikom uređivanja postupka za pružanje pravne zaštite. Osnovni postulati pravne zaštite koji kroz postupak treba da se ostvare su: zakonitost, pravičnost, efikasnost i ekonomičnost.