Razkritje listin v programu prizanesljivosti - vpliv zadeve Pfleiderer in Donau Chemie - Kupec, Urška (LeXonomica, 2021)
Program prizanesljivosti (leniency program) je bil v slovenski pravni red vnesen s sprejemom Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (v nad.: ZPomK-1), ki je pričel veljati 26. 4. 2008, z namenom lažjega odkrivanja skritih kartelov. Uvedbo in ureditev tega programa v Republiki Sloveniji (v nad.: RS) je spodbujala Evropska Komisija (v nad.: Komisija). V Evropski uniji (v nad.: EU) je bil program prizanesljivosti uveden leta 1996 z izdajo Obvestila Komisije o odpustitvi ali znižanju kazni v kartelnih zadevah. Obvestilo je bilo leta 2002 nadomeščeno z Obvestilom Komisije o imuniteti ...