Namestitev otroka v drugo državo članico : komentar sodbe Sodišča EU v zadevi Health Service Executive proti S.C in A.C - Kraljić, Suzana (LeXonomica, 2021)
Sodišče Evropske unije (v nad.: SEU) je 26. aprila 2012 na podlagi člena 267 Pogodbe o delovanju Evropske unije (v nad.: PDEU) v postopku Health Service Executive proti S.C. in A.C, katerega predmet je predlog za sprejetje predhodne odločbe na podlagi člena 267 PDEU, sprejelo odločbo. Predlog za sprejetje predhodne odločbe je vložilo High Court (v nad.: HC) države Irske. Predlog za sprejetje predhodne odločbe se je nanašal na razlago Uredbe Sveta (ES) št. 2201/2003 z dne 27. novembra 2003 o pristojnosti in priznavanju ter izvrševanju sodnih odločb v zakonskih sporih in sporih v zvezi s starševsko odgovornostjo ter o razveljavitvi Uredbe ...