Izvozni in uvozni kartel - Romih, Dejan (LeXonomica, 2021)
Konkurenca je tržni položaj, kadar si ponudniki kakega blaga ali storitve oz. povpraševalci po tem blagu ali storitvi med seboj konkurirajo, tj. si prizadevajo, da so v čem boljši kot njihovi konkurenti. Razlikujemo cenovno in necenovno konkurenco. Cenovna konkurenca je tržni položaj, kadar si ponudniki kakega blaga ali storitve oz. povpraševalci po tem blagu ali storitvi med seboj cenovno konkurirajo, tj. si prizadevajo, da so v ceni boljši kot njihovi konkurenti. Necenovna konkurenca pa je tržni položaj, kadar si ponudniki kakega blaga ali storitve oz. povpraševalci po tem blagu ali storitvi med seboj necenovno konkurirajo, tj. si prizadevajo, da so v čem drugem kot ...