Uvodnik / Editorial - Rijavec, Vesna (LeXonomica, 2021)
Tokratna številka revije Lexonomica – Revija za pravo in ekonomijo je posvečena zgolj pravni problematiki. Vsebina je tematska in zajema dva pomembna sklopa prispevkov. Prvi sklop obravnava načela in mehanizme za poenostavljeno izterjavo čezmejnih obveznosti, ki so bili predstavljeni na mednarodni znanstveni konferenci z naslovom »Sodno varstvo v civilnih zadevah«, ki je potekala 23. in 24. septembra 2010 v Mariboru. Naj izpostavim, da je ta sklop z naslovom »Poenostavljena izterjava denarnih obveznosti v EU« tudi naslov mednarodnega projekta s podporo Evropske komisije v okviru programa Civilno pravosodje. Drugi sklop z naslovom »Nepravdni postopki v stvarnopravnih in stanovanjskih zadevah« pa obravnava posamezna aktualna vprašanja nepravdnih postopkov ...