DOLOČITEV POGOJEV ZA OBSTOJ DIFERENCIALNIH ELEKTROMAGNETNIH INVARIANT VIŠJEGA REDA - Valentina Zagirnyak; Boris Nevzlin; Veronika Zahorulko (Journal of Energy Technology, 2024)
Predstavitev dipola, sestavljenega iz štirih elementov, z elektromagnetno invarianto prvega reda je z vidika diferencialne transformacije in inkrementov že dobro poznana. Članek obravnava splošen opis pogojev za obstoj elektromagnetnih invariant dipola, sestavljenega iz štirih elementov, z delovno in jalovo komponento v diferencialni obliki in kot inkrementi poljubnega reda. Analitično je dokazano, da pri medsebojni transformaciji inkrementov v diference in diferenc v inkremente invariante obstajajo.