UPORABA PLC KRMILNIKA PRI VODENJU ELEKTRIČNEGA SISTEMA SESTAVLJENEGA IZ ELEKTROMAGNETNE DRSNE ZAVORE IN SKLOPKE - Georgel Gabor; Adrian Traian Plesca (Journal of Energy Technology, 2024)
V članku je opisan električni sistem, sestavljen iz električnega drsnega sklopa, ki ga poganja 3 fazni električni motor in električne drsne zavore. Vodenje motorja se izvaja s pomočjo Siemensovega frekvenčnega pretvornika. Komunikacija med PLC krmilnikom in frekvenčnim pretvornikom je izvedena s pomočjo Profibus protokola. Podatki so prikazani na Siemensovem HMI vmesniku. Cilj predstavlja nadzorovanje električne drsne sklopke, ki je mehansko povezana z električno drsno zavoro.