PSPICE SIMULACIJE ZA ENOFAZNE USMERNIKE ZA TESTIRANJE DC VAROVALK - Adrian Plesca; Costica Nituca; Gabriel Chiriac; Zhiyuan Liu; Yingsan Geng (Journal of Energy Technology, 2024)
V tem članku so bile izvedene simulacije za različne usmernike moči, ki se uporabljajo za preskušanje enosmernih varovalk. S programsko opremo OrCAD PSpice se simulirajo enofazni nenadzorovani mostni usmernik in enofazni mostični usmernik za različne obremenitve. Iz analize podatkov je bilo ugotovljenih nekaj pomembnih zaključkov glede oblike temperaturnih valov v prehodnih pogojih.