VPLIVI UPORABE NIZKO-EMISIJSKIH POGONSKIH SKLOPOV NA PODLAGI VODIKOVIH TEHNOLOGIJ V JAVNEM TRANSPORTU - Niko Natek; Boštjan Krajnc (Journal of Energy Technology, 2024)
Ta članek preučuje razvojne potenciale in vplive na okolje na primeru uvedbe vozil s pogonom na gorivne celice kategorije M3 (vozila za prevoz potnikov/avtobusi) za obratovanje v mestnem in med- mestnem javnem prometu v Savinjsko-Šaleški regiji. Glavni poudarek je prikaz modeliranja storitve javnega prevoza in izvedba predhodne ocene učinka na okolje v primerjavi s klasičnimi (sodobnimi) dizelskimi motorji z notranjim zgorevanjem.