METODA RACIONALNE IZBIRE NEKATERIH ELEKTROMEHANSKIH NAPRAV - Zagirnyak Mykhaylo; Prus Vyacheslav; Nikitina A.V. (Journal of Energy Technology, 2024)
Delo obravnava pristop iskanja povezav med elektromagnetnimi parametri in geometrijo različnih vrst električnih strojev ter ostalih električnih naprav. Na podlagi rezultatov teoretičnih in eksperimentalnih raziskav je oblikovan kriterij, ki omogoča racionalno izbiro družine električnih naprav za izbrane moči.