TEORIJA IN UPORABA METOD ZA DIAGNOSTIKO ASINHRONSKIH MOTORJEV NA OSNOVI ANALIZE ELEKTRIČNIH SIGNALOV - Zagirnyak, Mykhailo; Dmytro Mamchur Dmytro Mamchur; Kalinov Andrii (Journal of Energy Technology, 2024)
V članku je predstavljen merilni sistem s pripadajočo strojno in programsko opremo za diagnostiko asinhronskih motorjev, ki temelji na spektralni analizi statorskega toka in moči. V predstavljenem merilnem sistemu strojna oprema omogoča meritve podatkov v različnih režimih obratovanja asinhronskega motorja. Programska oprema se uporablja za analiziranje predhodno izmerjenih podatkov z metodama »motor current signature analysis« in »instantaneous power spectra analysis«. Rezultati analize izmerjenih podatkov s predstavljenim merilnim sistemom kažejo na uporabnost programske in strojne opreme ter metod za diagnostiko asinhronskih motorjev.