PREGLED ENERGETSKE REGULATIVE ZA SONČNO ENERGIJO (PV) V SLOVENIJI IN AVSTRIJI - Pranjić, Franjo (Journal of Energy Technology, 2024)
Članek opisuje energetsko regulativo na področju sončne energije (PV) v Sloveniji in Avstriji, kdo in kako zagotavlja podporo in spodbude, kdo je upravičen in kdo ni. Opisani so glavni dokumenti, ki urejajo to področje v Sloveniji in Avstriji. V članku so prav tako predstavljene sedanje višine podpor za fotonapetostne naprave ter primerjava podpornih shem.