UPORABA METODE HOOK – JEEVES ZA IZRAČUN KOMPLEKSNIH NELINEARNIH ENAKOVREDNIH MAGNETNIH VEZIJ - Zagirnyak Mykhaylo; Usatiuk Oksana; Usatyuk, Volodymyr (Journal of Energy Technology, 2024)
Hook‐Jeeves metoda je bila uporabljena kot podlaga pri razvoju matematičnega modela magnetnega sistema, primernega za izvedbo inženirskih izračunov in optimizacije pri načrtovanju. Zagotavlja minimalne izdatke pri pripravi začetnih podatkov, sprejemljivega časa štetja in avtomatsko konvergenco v velikem intervalu variacij vhodnih parametrov. Predlagani model omogoča pridobivanje visoko natančnih izračunov sistemov nelinearnih enačb, ki opisujejo zapletena nelinearna magnetna vezja. Predstavljen pristop je možno uporabiti pri oblikovanju metod za načrtovanje električnih naprav na enosmerni električni tok, zlasti elektromagnetnih ločevalnikov.