TESTIRANJE OZEMLJITVE Z UPORABO NIZKONAPETOSTNE U-I METODE – PRAKTIČNA VPRAŠANJA - Tolić, Ivan; Angebrandt Vedran; Ivana Hartmann Tolić Ivana Hartmann Tolić (Journal of Energy Technology, 2024)
Članek predstavlja praktične podrobnosti sistema testiranja ozemljitve v visokonapetostnih podpostajah. Na začetku je predstavljena nizkonapetostna U-I testna metoda in pripadajoča zakonodaja. V nadaljevanju je podrobno opisana problematika praktične implementacije metode in interpretacije zakonodaje. V zaključku je podan kritičen pregled predstavljene metode z ozirom na možne vplive na postopek sprejemanja končne odločitve.