BREZŽIČNO POLNJENJE AVTOMOBILOV V VOŽNJI - Ležaić Dario; Mihalić Tihomir; Predin Andrej (Journal of Energy Technology, 2024)
V članku je predstavljena ideja polnjenja električnega avtomobila statično in v vožnji, preko brezžičnih modulov, nameščenih v cesti, ki se napajajo preko energijskih stolpov, ki emitirajo energijo skozi zrak. Brezžično polnjenje električnih avtomobilov predstavlja popolnoma nov inženirski pristop glede na konvencionalno polnjenje električnih baterij. Namreč konvencionalno polnjenje baterij zahteva kovinske vodnike, ki so dobri prevodniki, ne omogočajo pa polnitve v gibanju avtomobila. Izziv pa je, kako emitirati večje količine energije brezžično in to višjih moči.