PSPICE SIMULACIJE ZA ENOFAZNE USMERNIKE ZA TESTIRANJE DC VAROVALK - Plesca Adrian; Nituca Costica; Chiriac, Gabriel; Liu, Zhiyuan; Geng, Yingsan (Journal of Energy Technology, 2024)
V tem članku so bile izvedene simulacije za različne usmernike moči, ki se uporabljajo za preskušanje enosmernih varovalk. S programsko opremo OrCAD PSpice se simulirajo enofazni nenadzorovani mostni usmernik in enofazni mostični usmernik za različne obremenitve. Iz analize podatkov je bilo ugotovljenih nekaj pomembnih zaključkov glede oblike temperaturnih valov v prehodnih pogojih.