PANTOGRAF GNAN Z LINEARNIM INDUKCIJSKIM MOTORJEM S PRILAGOJENIMI KRMILNIMI TEHNIKAMI - Nituca Costica; Chiriac Gabriel (Journal of Energy Technology, 2024)
V članku je predstavljeno prilagodljivo mehko krmiljenje linearnega indukcijskega motorja, ki se uporablja za krmiljenje navpičnega gibanja odjemnika toka, ki napaja električno lokomotivo iz kontaktne linije. Cilj sistema je odpraviti vse prekinitve na poti, resonančni pojav, ločitev glave odjemnika toka od kontaktnega vodnika in električnih lokov. Simulacije prikazujejo funkcionalno kontrolo odjemnika toka ki se poganja z linearnim indukcijskim motornim sistemom z uporabo mehkih krmilnih tehnik.