LASTNOSTI GADOLINIJA, DELOVNEGA SREDSTVA, KI GA LAHKO UPORABLJAMO V MAGNETNIH HLADILNIH NAPRAVAH - Dorin Botoc; Avsec, Jurij; Plesca Adrian; Georgel Gabor; Ionut Rusu (Journal of Energy Technology, 2024)
V prihodnosti bo potrebno še veliko storiti, da bi bolje razumeli magnetne materiale in da bi povečali njihove magnetokalorične lastnosti in zmogljivosti. Še posebej je zanimiv gadolinij. S pomočjo nadalj- njih preizkušanj v povezavi s teorijo bi lahko razvili učinkovite magnetne hladilne naprave na osnovi magnetokaloričnih vplivov magnetnih materialov.