HAMILTONSKOST KARTEZIČNEGA PRODUKTA GRAFOV - Paj Erker Tjaša (Journal of Energy Technology, 2023)
Graf je Hamiltonov, če vsebuje cikel, ki gre skozi vsako vozlišče natanko enkrat. V tem članku preučujemo hamiltonskost kartezičnega produkta drevesa in poti. Podamo zadostne pogoje, da bo kartezični produkt drevesa in poti Hamiltonov.