Prevajanje skatološkega besedišča in erotične književnosti - Fritz, Ervin (Hieronymus, 2025)
V svojem prispevku avtor poskuša razumeti, kako slovenski narod kljub svojim častitljivim stoletjem ostaja brez svojih kletvic, skoraj brez ljudske kosmate poezije, torej, kaj ga je ohranjalo v prvoobhajilski fazi duševnega razvoja. Potem nekaj malega sklepa, kako to vpliva na pisanje in prevajanje krepkejših erotičnih besedi.