Kak silno hlepeni on - Fišer, Srečko (Hieronymus, 2025)
O odnosu med Francetom Prešernom in deset let mlajšim Stankom Vrazom je precej napisanega, komajda pa je znano, da je bil Vraz, sicer obče znan kot na-rodni odpadnik (precej manj kot obetaven pesnik, oče slovenske folkloristike in nesojeni slovenski utemeljitelj veščine literarnega prevajanja), tudi prvi prevajalec omenjenega najslavnejšega poeta, in to celo dvakrat prvi: iz nemščine v slovenščino in iz slovenščine v hrvaščino (ali ilirščino).