Cankar Goes West – Cankar gre na zahod, prevajanje in prevodi dramskega opusa Ivana Cankarja v angleščino - Mahkota, Tina (Hieronymus, 2025)
Članek predstavi dvoletni mednarodni projekt, katerega cilj je bilo prevesti, izdati, distribuirati in promovirati dramski opus Ivana Cankarja v angleščini Cankar Goes West (2021). Oriše nastanek projekta, njegove pobudnike, partnerstvo Prešernovega gledališča Kranj in Crane Creations Theatre Company iz Kanade in financiranje ter podrobneje predstavi sodelujoče prevajalce. Nakaže tudi možnosti za uprizarjanje Cankarjevih dram v angleško govorečih deželah.