Nova realnost - podlaga za vprašanja uporabne ekonomske geografije? - Maier, Jörg (Revija za geografijo, 2016)
Avtor obravnava nove perspektive ekonomske geografije glede na nove družbene in ekonomske razmere v sodobni družbi. Med nujnimi in aktualnimi temami so revščina in socialna izključenost, družbene razlike, zlasti med bogatimi in revnimi ljudmi ter dosegljivimi in revnimi regijami. Z novimi pristopi so potrebni novi instrumenti, kot je novo razumevanje pojma prostor.
Keywords: uporabna geografija; prostor; kulturni obrat