Raba tal in izbrane naravnogeografske značilnosti na območju občine Lovrenc na Pohorju - Kop, Boštjan (Revija za geografijo, 2014)
Članek obravnava rabo tal in izbrane naravnogeografske značilnosti na območju občine Lovrenc na Pohorju. Posamezne naravnogeografske značilnosti so bile statistično analizirane in kartografsko prikazane v GIS okolju. Analizirani so bili njihova povezanost in vplivi na rabo tal. Metodologija pridobivanja podatkov in iskanja statističnih povezav med spremenljivkami je pojasnjena v prispevku. Na območju občine Lovrenc na Pohorju je relief z nadmorsko višino, naklonom in ekspozicijo površja glavni naravnogeografski dejavnik rabe tal oziroma oblikovanja kulturne pokrajine.
Keywords: fizična geografija; raba tal; geografski informacijski sistem; digitalni model reliefa; Lovrenc na Pohorju