Sociološka raziskava trenutnega stanja in ohranjanja narave v zvezi z razvojem turizma v katastru Tatranská Lomnica - Ližbetinová, Michaela (Revija za geografijo, 2014)
Večji del katastra Tatranske Lomnice spada v Tatranski narodni park. V njem je dejavnost ljudi omejena, saj je narava zaščitena z zakonom. To je prvič, da se bodo gradili novi nastanitveni in športni objekti, zlasti po novembru 2004, ko je bila na območju Tatranske Lomnice huda škoda zaradi vetra. V tem diplomskem delu se osredotočamo na mnenja anketirancev o trenutnem stanju okolja in njegovega varstva v občinah katastrskega območja Tatranske Lomnice v povezavi s sedanjim razvojem turistične dejavnosti.
Keywords: kataster Tatranská Lomnica,; nacionalni park Tatra; regionalni razvoj; mnenja anketirancev