Življenje v mestu – primer Szombathely - Kocsis, Zsolt (Revija za geografijo, 2012)
Članek obravnava kulturo kot pomemben del mestnega življenja, na katerega vplivajo številni dejavniki (vključno z zgodovino, družbo, gospodarstvom, okoljem), ki pa sam vpliva na kakovost našega življenja. Čeprav so kulturne ustanove dostopne vsem, je v posameznih soseskah premalo lokalnih priložnosti za uživanje, ustvarjanje in gradnjo skupnosti s pomočjo kulture. Na kakovost življenja prebivalcev vpliva tudi to, kje živijo. To opozarja na urbano strukturo, ki je zgodovinski izdelek, hkrati pa tudi okvir in podoba našega življenja.
Keywords: urbani razvoj; struktura mesta; kakovost življenja; kultura