Urbani razvoj Bratislave: suburbanizacija v letih 1995-2009 - Tóth, Vladimir (Revija za geografijo, 2012)
Prispevek obravnava štirinajstletni urbani razvoj Bratislave, zlasti procese suburbanizacije. Glavni predmet prispevka je ugotoviti prostorsko obliko suburbanizacije v tem primeru, intenzivnost suburbanizacije in zakonitosti, pod katerimi suburbanizacija poteka. Poleg tega glavni cilj tega prispevka predpostavlja, da je suburbanizacija dinamična in se spreminja v izpeljanem časovnem okviru. To je treba potrditi skupaj s teoretičnim in empiričnim znanjem. Vse zgoraj navedene predpostavke so bile potrjene.
Keywords: Bratislava; migracije; suburbanizacija; obdobja; urbani razvoj